Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، شاپور دیوسالار بر اهمیت خیابان ولیعصر در بدنه شهر تهران تاکید کرد و در این باره گفت: خیابان ولیعصر با ۱۸ کیلومتر طول، طولانی‌ترین خیابان درختی تهران  و خاورمیانه است. این خیابان با میدان‌های شاخص و تماشایی، مانند راه آهن در منطقه جنوبی تهران و تجریش در منطقه شمال تهران، در دو نقطه پایتخت قرار دارد و عملا فرم زیبای تهران را شکل داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع اسکلت و استخوان‌بندی اصلی پایتخت با این خیابان و چندین میدان مهم شهری متعلق به خیابان ولیعصر، تعریف شده است.

او افزود: عرض وسیع و مناسب خیابان ولیعصر، که در حصار و پوشش بدنه ساختمانی، با معماری و کاربری‌های به اندازه و متناسب به کیفیت شکل گرفته، از یکسو و خلق مناظر، چشم اندازها و کریدورهایی با دید بسیار زیبا، از سوی دیگر، سبب شده که علاوه بر اضافه کردن ارزش‌های زیباشناختی خیابان، مهر تاییدی بر زیبایی پایتخت زده شود.

معاون فنی و طراحی شهری سازمان زیباسازی تهران اضافه کرد: همانطور که می‌دانید، برای محصور شدن و دستیابی به خط آسمان و اساسا ترسیم خطوط منظم و مطلوب این خیابان ارزشمند، در دوطرف آن، هزاران درخت چنار کاشته شده است. این عنصر در کنار کاشت بوته‌های گل سرخ که در حد فاصل بین چنارها قرار دارد، در یک دوره زمانی، توانست به همراه صدای شرشر آب جاری در پای درختان و گل‌ها، جلوه خاصی ایجاد کند که بر ارزش‌های زیباشناختی خیابان افزود و عملا بهشت مدهوش کننده‌ای را برای بهره برداران فضا خلق کرد.

دیوسالار ادامه داد: وجود اماکن، مراکز خرید مهم، موزه‌ها و مراکز فرهنگی هنری که در این خیابان مستقر هستند، به ویژه وجود دو پارک بزرگ ملت و ساعی، بر غنای این خیابان افزوده و عملا سبب شده است تا به عنوان شاهکاری جادویی در سیمای شهری تهران پر آشوب، محسوب شود.

او بر اهمیت انسان در فضای شهری تاکید کرد و گفت: بدیهی است که حضور پر همهمه انسان‌ها در ولیعصر، بر شکوه فضا و نقش شهری آن افزوده است. لذا به این اعتبار، آموزه‌های «کوین لینچ»، سیمای شهر، یا شکل خوب شهر به خوبی در این خیابان رعایت شده است. این در حالی است که این انگاره‌ها و به طور کلی تمامی تئوری‌ها و دانش‌های مربوط به حوزه شهرسازی و طراحی شهری، سال‌ها بعد تدوین و گسترش یافته‌اند.

معاون فنی و طراحی شهری سازمان زیباسازی تهران درباره لزوم بازنگری خیابان ولیعصر، بیان کرد: متاسفانه با از بین رفتن تدریجی درختان چنار قدیمی که هویت‌بخش فضا بودند و رواج معماری ناهمگون، شاهد افزایش اغتشاشات بصری و تنوع آنها هستیم. در کنار این مباحث، شکل گیری جداره‌های بسیار نامناسب، نامتناسب بودن حرکت اتوبوس‌های تندرو با بافت تاریخی و افزایش تعداد جانوران موذی در مسیر آبراه‌های حاشیه خیابان، افول کیفیت خیابان را رقم زد. به زیر زمین بردن انسان‌ها در چهار راه، و احداث پلازای کذایی در فضای منفی جزیره میدان ولیعصر، نیز به نوعی از غصه‌های بردل مانده این خیابان و شهر است؛ حال آنکه ارزش واقعی فضاهای شهری، صرفا به‌واسطه حضور همه شمول انسان‌ها در روی زمین، و بنا به گفته "جین جیکوبز " هیاهو و ازدحام آنهاست.

دیوسالار گفت: در این راستا، و با توجه به اینکه خیابان ولیعصر در مقاطع مختلف به ویژ در محدوده میدان تجریش حد فاصل سرپل تجریش تا میدان قدس، میدان ولیعصر و بلوار کشاورز، چهار راه ولیعصر و ...حتی در وضعیت فعلی و با توجهات اندک، بضاعت‌های لازم را برای تبدیل شدن به فضای انسان محور شهری دارد. به نظر من، سوق دادن انسان‌ها و حیات شهری به زیر زمین هیچ توجیه منطقی‌ای ندارد. بنابراین با فراهم شدن فرصتی دوباره در سازمان زیباسازی شهر تهران و در دوره جدید مدیریتی، این امکان به وجود آمده تا به پشتوانه ثبت ملی و جهانی شدن خیابان ولیعصر، اقدامات متفاوتی را رقم بزنیم.

بر اساس گزارش معاونت فنی و طراحی شهری سازمان زیباسازی تهران، دیوسالار از تمرکز بر فضاهای انسان محور در خیابان ولیعصر خبر داد و افزود: با رجوع به طرح‌هایی که در مقیاس طراحی شهری، برای خیابان و میدان‌های آن، در ابتدای دهه۹۰، با همت مشاوران و استادان صاحب نام تهیه و مصوب شده، بناست، طرح‌هایی که در سال‌های اخیر آماده شده‌اند، با اتخاذ رویکردها و تدابیر جدید، به ویژ در حوزه کانسپت سازی مفهومی و هنری، با توجه به نام مقدس حضرت ولیعصر (عج)، اجرا شوند. بر همین مبنا، یک بار دیگر امیدوار و مصمم برای خلق فضاهای شهری انسان محور و با کیفیت تلاش خواهیم کرد.

کد خبر 649411 برچسب‌ها زیبا سازی شهرداری شورای شهر تهران پایتخت مدیریت شهری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: زیبا سازی شهرداری شورای شهر تهران پایتخت مدیریت شهری سازمان زیباسازی خیابان ولیعصر طراحی شهری انسان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۵۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت همراهی اوقاف برای بازگشایی دروازه ری در قم

محسن محرری،رئیس شورای اسلامی شهر قم، برنامه مدیریت شهری برای بازگشایی خیابان دروازه ری را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: خیابان دروازه ری در کنار قبرستان نو و وادی‌السلام از طرح‌های بازآفرینی شهری است که تسریع در عملیات اجرایی و بازگشایی کامل آنها در گرو همراهی اداره کل اوقاف و امور خیریه به‌عنوان بخشی از متولی بقاع موجود در مجموعه‌های فوق است.

محرری  با بیان اینکه تملک و بازگشایی خیابان دروازه ری به‌عنوان یکی از ۱۶ خیابان بن‌بست قم تا پایان امسال نهایی می‌شود، گفت: ساماندهی و بازگشایی کامل  این محور نیازمند همراهی اوقاف و امور خیریه است.

وی با اشاره به پیش‌بینی احداث ۲ پارکینگ در طرح بازگشایی و ساماندهی خیابان دروازه ری، ابراز کرد: طی چند سال گذشته برخی از خیابان‌های بن‌بست شهری مانند خیابان شهیدان صادقی، برقعی، خسرو بیگی، بلوار جمهوری اسلامی و عمار یاسر بازگشایی شده‌اند.

محور دروازه ری به طول یک‌هزار و ۳۰۰ متر است و در آخرین طرح تفصیلی شهر قم که در اسفندماه ۱۳۹۸ به تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی رسیده و پس از ابلاغ به استاندار به شهرداری اعلام شده‌است.

وی همچنین با بیان اینکه تبدیل قبرستان نو در هسته مرکزی شهر و در جوار حرم حضرت معصومه (س) به باغ مزار در مساحت ۵ هکتاری جزء طرح‌های جاری مدیریت شهری است، گفت: تملک پلاک مغازه‌های پیرامون این قبرستان در مراحل پایانی خود قرار دارد.

قبرستان نو یکی از آرامستان‌های قدیمی شهر قم است که در محدود خیابان امیرکبیر در نزدیکی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) واقع شده‌است.

رئیس شورای اسلامی شهر قم همچنین با اشاره به عملکرد شورای ششم، گفت: طی نزدیک به سه سال از فعالیت این شورا ۱۲۴ جلسه رسمی برگزار و ۸۲۰ مورد لوایح و ۷۸ طرح مورد بررسی قرار گرفته است.

محرری برخی اختلاف‌نظر‌ها در بین اعضای شورای اسلامی شهر را مورد توجه قرار داد و افزود: اختلاف‌نظر و دیدگاه در بین افراد عادی است؛ ولی رسانه‌ای شدن این مباحث و کشیده‌شدن آنها به کف جامعه می‌تواند آثار منفی در عملکرد شورا داشته‌باشد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • مسیر ویژه خیابان جمهوری ساماندهی شد
  • بحران غذادهی غیراصولی به سگ‌های بلاصاحب ادامه دارد
  • ایجاد ایست‌کار، گامی در راستای حفظ شان و منزلت کارگران
  • ضرورت همراهی اوقاف برای بازگشایی دروازه ری در قم
  • اساسی‌ترین رکن فعالیت آموزش و پرورش، انسان‌سازی است
  • توزیع ۱۴ هزار تن آسفالت در معابر شهری تبریز
  • ساماندهی خودرو‌های عرضه غذا در تهران
  • احداث تقاطع سه سطحی در میدان فتح/ تکمیل شاخه غربی بزرگراه یادگار امام (ره) ترافیک غرب تهران را کاهش می‌دهد
  • منطقه پردیسان قم صاحب مجتمع نانوایی می‌شود
  • ضرورت تسریع در ساماندهی میدان «شهید حسن‌پور» قزوین